Creme brulee z mascarpone

Potřebujeme:

50 ml mléka, 450 ml tučnější smetany, půl vanilky, 1 vejce, 4 žloutky, 50 gramů moučkového cukru, 100 gramů mascarpone, 3 lžičky rozpustné kávy, kakao na posypání

Jak na to:

V mikséru ušleháme vejce, žloutky, mascarpone a cukr. V hrnku uvedeme do varu mléko, smetanu, kávu a vanilku, zmenšíme oheň a vaříme 2-3 minuty. Do téměř vařící se směsi dáme ušlehaný krém a velmi pečlivě mícháme. Celek přecedíme přes síto. Následně tekutinu ještě jednou ohřejeme a ušleháme v mixéru tak aby začala houstnout. Krém vléváme do delších sklenic, vložíme na pár hodin do lednice a podáváme posypané kakaem.

Podobné recepty:

Těstoviny mascarpone, Tiramisu - 20 porcí, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Těstoviny s uzeným lososem a sýrem mascarpone, Listové těsto se šunkou a pórkem