Špenátový štrůdl

Potřebujeme:

listové těsto, trochu hladké mouky na vyválení,1 vajíčko na potření, špenát, cibule, česnek,trochu oleje, vajíčko,sůl

Jak na to:

Nejprve si připravíme špenát-můžete si ho připravit podle sebena oleji zpěníme cibulku na jemno nakrájenou,přidáme špenát,povaříme,osolíme ,dáme vajíčko a ke konci přidáme česnek,můžeme zahustit hladkou moukou,nesmí být moc řídký.Necháme vychladnout.Potom si rozválíme listové těsto,přibližně 3 milimetry tenká placka.Potřeme okraje vajíčkem a střed olejem,vajíčko pomáhá spojit kraje a olej zamezuje promočení těsta.Potřeme špenátem-přiměřeně.Zabalíme jako štrůdl,potřeme vajíčkem a dáme péct do zlatova.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl