Sladká rýže s jablky

Potřebujeme:

1 litr mléka, 3 lžíce krystal. cukru, 2 špetky soli, hrnek rýže (můžeme použít i vysypané 2 varné sáčky), 1/3 HERY, miska jablek (asi 8 ks) nakrájené na kostky, nakonec skořice s ml. cukrem na posypání hotového jídla

Jak na to:

Ohřejeme litr mléka v nádobě na sporáku, přidáme 3 lžíce krystalu a 2 špetky soli. Uvedeme do varu a přidáme hrnek rýže, občas promícháme, za 5 minut přidáme heru, za 3 minuty misku jablek, necháme ještě 3 minuty vařit a dáme do rozpálené trouby na 250 stupňů, na 25 - 30 minut. Pozor - rošt dáme na nejnižší pozici. Pečeme nepřikryté.

Podobné recepty:

Španělská rýže, Krůtí filé s jablky a šunkou, Sladká rýže pro nejmenší, Sladká rýže, Jablkový závin