Hovězí na jablkách

Potřebujeme:

1 kg hovězího zadního, 1 hlavička česneku, 2 cibule, 3 jablka, 100 g másla, 2 bobkové listy, 1 lžička provensálského koření, pepř, sůl Příloha: špenát a bramborové knedlíky

Jak na to:

Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájený česnek, oloupaná a na plátky nakrájená jablka, podlijeme asi tak 3 dcl vody, přidáme bobkové listy a provensalské koření a na konec do pekáčku rozvrstvíme plátky hovězího masa. Dáme peci do trouby na 180 °C za občasného obracení masa a podlévání pečeme do měkka. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme. Vidličkou rozmačkáme jablka na kaši a přidáme asi tak 2 dcl horké vody, osolíme dle chuti. Maso vložíme zpět do pekáče a necháme asi 5 minut při 150 °C v troubě dodělat. Podáváme se špenátem (jak kdo má rád) a bramborovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Kapr na jablkách, Jablka s medem, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami