Domažlický koláč

4.6.2008
Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 125 g hery (rozpustíme), 100 g moučkového cukru, 30 g droždí, 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 1 lžíce rumu, asi 2 dl vlažného mléka

Jak na to:

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm(obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady. Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15 - 20 min.

Podobné recepty:

Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč