Syrakuská rybí polévka

Potřebujeme:

Syrakuská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siracusana) 1 kg různých mořských ryb, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 stonek celeru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 lľíce sekané zelené petrľelky, 1 bobkový list, 6 rajčat, 200 ml bílého vína, několik skrojků osmaženého bílého chleba.

Jak na to:

Ryby dobře očistíme, zbavíme hlav a kostí a nakrájíme na malé kousky. Hlavy, kosti a kůže vaříme v 1 litru vody s bobkovým listem a několika zrnky celého pepře. V dostatečně velkém hrnci zpěníme na rozpáleném oleji drobně pokrájenou cibulku, přidáme kousky ryb, zelenou petrželku, oloupaná a rozčtvrcená rajčata, nadrcený česnek, drobně krájený celer, zalijeme vínem a dobře promícháme. Po několika okamľicích zalijeme přecezeným vývarem tak, aby suroviny byly ponořené. Pak ochutíme pepřem, solí a přiklopíme těsně přiléhající poklicí. Hrnec dáme do horké trouby a vaříme 40 minut. Podáváme přímo v hrnci s několika skrojky osmaženého bílého chleba.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna