Hovězí s rajskými jablky

Potřebujeme:

rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej

Jak na to:

zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením- na křehčí maso je vhodné celé maso pokapat olejem, zabalit do potravin. folie a nechat v lednici do druhého dne používám nerezový pekáč s víkemna odkrytém pekáči s trochou oleje maso zprudka ze všech stran orestujeme , aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř- přikrájíme cibuli 3-4 na čtvrtky, 5-6 rajčat také na čtvrtky - okořeníme opět trochou soli, pepře a provensál. koření, zakryjeme poklicí a dáme tak na 1 hodinku do trouby na 200 stupňů- dle potřeby podléváme není na škodu přidat k rajčatům a cibuli i nakrájený česnekměkké maso ke konci odkryjeme a dopečeme, krájíme na plátky přes vlákna.

Podobné recepty:

Chlebíčky s rajskými jablíčky, Syrečky v karbanátku, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami