Vlčická játrová omáčka

24.7.2008
Potřebujeme:

asi 500g kuřecích jater , 2 menší cibule, 2 kávové lžičky Podravky nebo Solčanky, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky, 2 menší nebo 1 velký stroužek česneku, 1 kávová lžička majoránky, olej, sůl, maggi, pepř

Jak na to:

El. sporák si dáme na č. 6. Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuř. játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme pln. hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody...zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l. Povaříme asi 20-30minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu. Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlíkem.

Podobné recepty:

Játrová omáčka, Játrová pomazánka, Játrová omáčka, Játrová pomazánka, Jatrova omačka a domaci knedlíky