Hovězí bifteky s rajčaty a slaninou

Potřebujeme:

4 plátky hovězí svíčkové, 3 lžíce oleje, 30 g slaniny (nakrájené na kostičky), 1 lžíce sekané zelené petrželky, 200 g paprik (omyté, zbavené jadérek, nakrájené na proužky), 200 g rajčat (omyté, nakrájené na plátky) 1 cibule (nakrájená na plátky), sůl, mletý pepř dle chuti

Jak na to:

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme, z každé strany 4 minuty. Potom je vyjmeme, uložíme na mísu, dáme na teplé místo, do zbylého tuku přidáme nakrájenou slaninu, papriky, rajčata, cibuli, promícháme a prudce opečeme. Touto směsí bifteky polijeme. Nakonec posypeme sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Hovězí bifteky, Biftek po židovsky, Bifteky s tatarskou omáčkou, Máslo na bifteky, Hovězí řízek Dubarry