Jablečný krémový koláč

Potřebujeme:

400 g zmrazeného lístkového těsta, 0,5 smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček ztuľovače šlehačky
Náplň: 1 kg jablek, 1 citron, 0,4 l vody, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 80 g vanilkového pudinkového prášku a 1 lžička skořice

Jak na to:

Z těsta vyválíme dva obdélníky, přendáme je na plech, propícháme vidličkou a upečeme. Jeden plát potřeme jablkovou náplní a necháme vychladnout. Smetanu uąleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem, natřeme na náplň, přikryjeme druhým plátem a na několik hodin uložíme v chladu. Koláč posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a nakrájíme na řezy.

Náplň: Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky, promícháme s citronovou šťávou a vložíme do hrnce. Zalijeme 0,3 l vody, přidáme krystalový a vanilkový cukr a skořici a dusíme do měkka. Zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a za stálého míchání krátce povaříme.

Podobné recepty:

Jablečný krémový koláč, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč