Jablečný krémový koláč

Potřebujeme:

400 g zmrazeného listového těsta, ½ l smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky
Náplň: 1 kg jablek, 1 citron, 0, 4 l vody, 150 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g vanilkového pudinku , 1 lžičku skořice

Jak na to:

Z těsta vyválejte 2 obdélníky, přeneste je na plech, propícháme vidličkou a upečeme. Jeden plát potřete jablkovou náplní a nechte vychladnout. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem, natřete na nádivku, přikryjte druhým plátem a na několik hodin uložte v chladu. Koláč posypte vanilkovým cukrem a skořicí a nakrájejte na řezy. Náplň: Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, promíchejte s citronovou šťávou a vložte do hrnce. Zalijte 0,3 l vody, přidejte krystalový a vanilkový cukr, skořici a dusíme do měkka. Zahustěte pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a za stálého míchání krátce povaříme.

Podobné recepty:

Jablečný krémový koláč, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč