Pizza s tykví a šalvějí

7.9.2008
Potřebujeme:

15 g másla, 30 ml olivového oleje, 2 nadrobno nakrájené šalotky, 1 tykev cca 500 g, zbavená slupky, semínek a nakrájená na kostičky. 10 lístků čestvé šalvěje, 1 těsto na pizzu pro 4 osoby, 200 ml tomatové omáčky, 120 g mozzarelly nakrájené na kostičky, 120 g tvrdého kozího sýra, sůl, čestvě mletý černý pepř.

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, do pekáče nalijeme olej, přidáme máslo a necháme rozehřát. Pak vsypeme šalotku, tykev a polovinu šalvějových lístků, promícháme a pečeme cca 20 minut - dokud zelenina nezměkne. Korpus pizzy položíme na plech, potřeme tomatovou omáčkou a po obvodu necháme asi centimetový okraj. Pizzu posypeme pečenou tykví a šalotkou. Nakonec na pizzu poklademe kousky mozzarelly a nadrobíme kousky kozího sýra. Ozdobíme zbytkem šalvějových lístků a bohatě osolíme a opepříme. Pizzu pečeme asi 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto pizzy není upečené dozlatova.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Úhoř na šalvěji, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza