Ovesná kaše

Potřebujeme:

hrnek mléka,3 vrchovaté lžíce ovesných vloček-dobré jsou jemně mleté, ale nejlepší jsou extra jemně mleté celozrnné(nemáme-li je,stačí obyčejné ovesné vločky,které přebereme,aby v nich nebyly šlupky a semeleme na masovém strojku všechny najednou,aby jsme měli zásobu na příště),pár zrnek soli,2 lžičky cukru,trochu másla na polití ,na dochucení-Granko,vanilkový cukr,skořicový cukr nebo ovocná přesnídávka

Jak na to:

Do studeného mléka dáme cukr,sůl a ovesné vločky.Přivedeme k varu,stáhneme plamen a za stálého míchání necháme trochu zhoustnout.Nalijeme do talíře,polijeme máslem a dochutíme Grankem,van. cukrem,skořicovým cukrem nebo trochou přesnídávky.Tohle jídlo je vhodné pro děti od jednoho roku.Chceme-li kaši dělat miminku mladšímu-od ukončeného 8.měsíce-dáme mléko na které je miminko zvyklé,nesolíme a místo cukru dáme hroznový cukr-Glukopur.

Podobné recepty:

Ovesná pochoutka, Ovesná kaše ve sklenicích, Obilná kaše s ovocem, Zmrzlinový sendvič, Zapečená bramborová kaše