Kuřecí ragú marengo

Potřebujeme:

1 kuře o hmotnosti 1,5 kg, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 6 šalotek, 2 stroužky česneku, 200 g žampiónů, 4 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, 1 bobkový list, 250 ml suchého bílého vína, 125 ml drůbežího vývaru, 50 g vypeckovaných zelených oliv, 4 plátky bagety, 20 g másla, 4 vejce

Jak na to:

Kuře naporcujeme na 8 dílů, opláchneme je a osušíme. Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. žampióny očistíme, podle potřeby omyjeme a nakrájíme na jemné lupínky. Rajčata spaříme, sloupneme, rozpůlíme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí díly po všech stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme je a uchováme horké. Do uvolněné pánve vloľíme šalotku, česnek a žampióny. Dusíme několik minut. Přimícháme rajčata a přidáme bobkový list. Přilijeme bílé víno a drůbeží vývar. Přivedeme k varu. Vložíme kuřecí díly, přikryjeme a zvolna dusíme asi 40 minut. Nakonec přidáme na plátky nakrájené olivy. Plátky bagety dozlatova opečeme a úhlopříčně je rozpůlíme. V pánvi rozehřejeme máslo a připravíme 4 sázená vejce.
Kuřecí ragú upravíme na mísu, obložíme sázenými vejci a podáváme s bagetou.

Podobné recepty:

Kuřecí nudličky, Kuřecí řízky se zeleninovým ragú, Indické kuřecí kostky, Indické ragú v rýžovém věnci, Vepřové ragú s bramborami