Vinné klobásy s ananasovým zelím

Potřebujeme:

600 g vinné klobásy, hladká mouka na obalení, 1 malý ananas, 600 g kysaného červeného zelí, olej na smažení, 80 g másla, 1 lžíce cukru, 1 oloupaná cibule, 2 lžičky kmínu, cukr na dochucení

Jak na to:

Omytou a osušenou vinnou klobásu rozdělíme na 4 části. Každý kousek klobásky svineme a upevníme špejlí. Vzniklé šneky obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji na pánvi po obou stranách zvolna opečeme. Ananas očistíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme ananas a opečeme ho. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zelí, které posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Když změkne, přimícháme ananas. Dochutíme solí a cukrem.

Podobné recepty:

Smažená vinná klobása, Plněné žampiony, Zapečené brambory s kysaným zelím, Vinná klobása trochu jinak, Pearl Harbor