Roláda z kachny s vinnou omáčkou

Potřebujeme:

1 menší kachna
Náplň: 250 g libovéo vepřového masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 4 žampióny, kachní játra, 1 žloutek, 5 lžic smetany, půl lžičky bílého pepře, špetka muškátového květu, 2 tlučené žebříčky, 3 zrnka nového koření tlučená, 1 lžička sladké papriky
Omáčka: 6 lžic červeného vína, 5 lžic kečupu, 1 cibule, 1 lžíce citrónové šťavy, 2 lžíce hladké mouky, sůl

Jak na to:

Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rovzřízneme a pomocí nože sejmeme maso ze žeber. Stehna vykostíme a plát masa solíme. Vepřové maso jemně nameleme, smícháme se žloutkem, okořeníme, osolíme, přidáme smetanu a dobře promícháme. žampiony očistíme, nakrájíme na kousky, podlijeme je lžící vody a na pánvi podusíme. šunku, slaninu a játra nakrájíme na kousky. Všechno vmícháme do masové směsia dáme vychladit. Vychladlou směsí potřeme připravený plát masa z kachny. Zabalíme je jako roládu, upevníme provázkem a dáme na pekáč, podlijeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za občasného přelévání vypečenou šťávou, podlévánívodou a obracení upečeme dozlatova. Poté roládu vyjmeme, tuk slijeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Do omáčky přidáme kečup, víno a citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Do omáčky přidáme kečup, víno a citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Z rolády odstraníme provázek, plněnou kachnu nakrájíme na porce a při podávání přeléváme procezenou omáčkou.
Podáváme s opékanými brambory, bramborovými kroketami nebo bramborovou šťávou.

Podobné recepty:

Kachna ve vinné omáčce, Krůtí roláda s vinnou klobásou, Kachna na víně s pekingským zelím, Plněná kachna, Kachna a la kožich