Slaný koláč s vinnou klobásou podle apetitu

Potřebujeme:

1 balíček listového těsta vyváleného dokulata, 300-400 g tenké bílé klobásy, 30 g másla/ dala jsem olivový olej/, 1 malá cibule, nakrájená nadrobno, 350 g mraženého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, 50 ml smetany na vaření nebo šlehačky,50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného

Jak na to:

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má tendenci se stahovat. V pánvičce rozpusšte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a přidejte špenát. Osolte, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste. Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu a rozdrobený sýr.
2. Dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem. Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle. Koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibliťně 25 minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.

Podobné recepty:

Slaný expresní koláč, Slaný expresní koláč, Krůtí roláda s vinnou klobásou, Slaný cuketový koláč, Cibule plněné vinnou klobásou