Žemlové knedlíky téměř bez práce

Potřebujeme:

3 včerejší rohlíky, 1/8 l mléka,1 žloutek,2 bílky,30 g krupice,1 PL Hery nebo másla, zelená petrželka,sůl

Jak na to:

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme je mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nakrájenou petrželkou, osolíme. Naposledy zlehounka zamícháme dobře ušlehané bílky.Těsto vložíme lžící do mikroténového sáčku, upravíme do tvaru šišky, uzavřeme gumičkou tak, aby nad těstem zůstal volný prostor. Vložíme do hrnce s vařící vodou, vaříme 35 minut. Poté vyndáme ze sáčku, několikrát propíchneme knedlík jehlicí, nití nakrájíme na plátky.

Podobné recepty:

Prokládané drůbeží řízky, Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky, Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor, Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky