Sýrová omáčka

19.11.2008
Potřebujeme:

5 dkg tuku, 4 dkg mouky, ? l zeleninového vývaru, ? l mléka, sůl, pepř, 5 dkg strouhaného sýra, 2 žloutky, kůra a šťáva z jednoho citronu

Jak na to:

Světlou jíšku zalijeme vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, povaříme a okořeníme citronem a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme strouhaný sýr (ementál, eidam či parmazán) a žloutek dobře rozšlehaný v části mléka.
Omáčka se výborně hodí například k vařenému chřestu, květáku, černému kořenu a pórku.

Podobné recepty:

Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem, Goodyová foody řízek se sýrovou omáčkou, Sýrová omáčka, Brokolicovo-sýrová omáčka, Tradiční italské lasagne