České buchty tvarohové

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 200 g krupicového cukru, 180 g másla, 5 dl mléka, 2 žloutky, 70 g droždí, 1/2 sáčku van.cukru, citrónová kůra špetka soli
Nádivka: 500 g tvarohu, 100 g van. cukru, 2 vejce 3 lžíce rozinek

Jak na to:

Z části vlažného mléka,droždí a lžičky cukru připravíme kvásek,smícháme ho z moukou a žloutky,přidáme oba druhy cukru,rozehřáté máslo,špetku soli a citr.kůru,podle potřeby mléko.
Vypracujeme vláčmé těsto a necháme 30 minut kynout.Vytvoříme 25 placiček,do středu dáme lžíci nádivky(lze použít jakoukoliv jinou) a těsto zabalíme do tvaru oválu.Urovnáme do pekáčku a necháme ještě 30 minut kynout..Pak je potřeme po stranách rozpuątěným tukem a pečeme.Nejdříve zprudka a pak teplotu snížíme na 150stupnů
Nádivka:žloutky utřeme s cukrem a tvarohem,přidáme rozinky, citr. kůru a na zavěr z bílků ušlehaný sníh.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty