Vepřové maso na smetaně

Potřebujeme:

600 g vepřového (z kýty, plecka), sůl, mletý pepř,40 g sádla, 1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, masový vývar, 30 g hladké mouky, 2,5 dcl smetany, cukr, citronová šťáva

Jak na to:

1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle

2.Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.

3.Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.

4.Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme.

5.Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronem a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželku

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové karé na smetaně, Segedínský guláš, Vepřové na kmíně