Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Potřebujeme:

4 porce
4 rajčata, 1 salátová okurka, 1 svazek ředkviček, 4 vejce, 200 ml majonézy, 100 ml 12% smetany, svazek pažitky, 1 citrón, olivový olej, čerstvě mletý pepř sůl

Jak na to:

Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“. Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Cottage fit salát, Kuře na Moravance, Míchaný zeleninový salát, Zeleninový salát s tuňakem, Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku