Smažená italská kapusta

16.12.2010
Potřebujeme:

30 g másla, 30 ml olivového oleje, 80 g na proužky nakrájené slaniny, 1 velká cibule nakrájená na plátky, 300 ml bílého suchého bílého vína, 2 najemno nasekané stroužky česneku, 900 g nakrájené kapusty, čerstvě mletý pepř a sůl

Jak na to:

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, slaninu osmažíme. Za 2 minuty vsypeme cibulku a smažíme ji 3 minuty, dokud není měkká. Poté přilijeme bílé víno a zprudka vaříme cca 2 minuty, aby se část vypařila. Snížíme teplotu a vsypeme pokrájenou kapustu. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut dokud nezměkne. Kapustu vaříme pod pokličkou, podáváme horké.

Podobné recepty:

Kapusta, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Zapékaná kapusta s uzeninou, Kapusta s brambory, Kapustová polévka s rýží