Guláš bez míchání

23.2.2011
Potřebujeme:

1 kg vepřového masa (plecko), 3-4 větší cibule, 7 stroužků česneku, 2 čajové lžičky gulášového koření, 3 čajové lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 masoxy, kousek feferonky, sůl, pepř, 0,75 - 1 l vody

Jak na to:

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme s ostatními surovinami(masox rozpustíme v malém množství teplé vody a pak dolijeme do výše uvedeného množství vody), dáme vše do pekáče nebo simaxové mísy, přikryjeme alobalem a pečeme na 200-250oC cca 1,5 hod.

Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal!

Přílohy:
chleba, knedlík, těstoviny, rýže apod.

Podobné recepty:

Guláš po staročesku, Cuketový guláš se zeleninou, Telecí Guláš, Chilský krůtí guláš, Smetanovo-bramborový guláš