Jarní francouzské jardiniére

Potřebujeme:

500 g mladé mrkve, 500 g nových brambor, 250 g čerstvého hrášku /můžeme nahradit mraženým nebo sterilovaným/, 3 malé cibule, 1 lžíce hladké mouky, 500 g šunky nebo slaniny, 2 srdíčka hlávkového salátu, 1 svazeček petrželky, bobkový list, větvička tymiánu nebo špetka sušeného, sůl

Jak na to:

Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu a lžíci mouky. Zalijeme asi 750 ml vody. Potom přidáme hrášek, rozebraná salátová srdíčka, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Do Jardiniéry přidáme ještě jako bouquet garni, tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Všechno pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy.
Jardiniére připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít pouze jako příloha k masům.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Tagliatelle s kozím masem, Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky, Krutí prsa s ananasem a rýži, Pomazánka z olomouckých tvarůžku