Indonéská kuřecí polévka

Potřebujeme:

1 kuře, špetka mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 4 makadamské ořechy, 1 cibule, půl lžičky (2 cm strouhaného v celku) zázvoru, trocha oleje, sůl

Jak na to:

Kuře očistíme a omyjeme. Přelijeme jej v nádob vodou a osolíme. Rozdrtíme ořechy, nasekáme zázvor a cibuli. V pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme ořechy a zázvor dohněda. Přidáme je ke kuřeti spolu s cibulí, pepřem a kurkumou a vaříme zlehka doměkka. Pak kuře vyjmeme a v troše rozpáleného oleje jej opečeme ze všech stran (často obracíme) dohněda. Maso odřežeme od kostí, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky.
Podáváme ve velké misce, co nejteplejší. K této polévce servírujeme řadu příloh, které se ozdobně nakladou na velký talíř nebo podnos: hromádka vařené rýže, řezy ze 3 natvrdo uvařených vajec, hromádka spařených bambusových (nebo fazolových) výhonků, půl hlávky povařeného zelí (nakrájeného kousky), hromádka vařených čínských nudliček. Na jiný talířek nachystáme: trochu jemně nasekaného mladého celeru, 3 lžíce do křupava osmažených cibulových kroužků, dílky citrónu. Jednotliví stolovníci si na svůj talíř nakladou maso, vejce, zeleninu, brambůrky a nudličky na sebe. Hromádku pak přelijí polévkou, posypou celerem a cibulovými kroužky a pokapou citrónovou šťávou.

Podobné recepty:

Indonéská špenátová polévka (sajur bajam), Indonéská zeleninová polévka na kari, Kuřecí polévka, Kuřecí polévka s banány, Babiččina kuřecí polévka s krupicí