Indonéská zeleninová polévka na kari

Potřebujeme:

300-400 g zeleniny (zelí, karotka, brambory atd.), 300 ml kokosového mléka, půl lžičky kurkumy, kůra z půlky citrónu, 1-2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 cibule, olej

Jak na to:

V mixéru zpracujeme kurkumu, česnek a cibuli s trochou oleje na jemnou pastu, kterou pak na trošce dalšího oleje osmažíme v pánvi tak, aby získala vůni (je hotová, když se již nepřichytává ke dnu a stěnám). Pak přilijeme kokosové mléko, zamícháme a povaříme. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, bobkové listy a citrónovou kůru a pod pokličkou velmi lehce vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Podobné recepty:

Indonéská špenátová polévka (sajur bajam), Mléčná polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka