Slaná kytka

17.12.2010
Potřebujeme:

menší kulatý bochník chleba, 2 balení Grahamových tyčinek, 2-3 copánky korbačiků, po 100 g různé salámy (např. Herkules, Lovecký, Paprikáš), po 100 g plátkového sýru (např. Eidam, uzený sýr), Niva, Hermelín, Gouda a jiné sýry dle chuti, olivy, různá zelenina na ozdobu

Jak na to:

Nejprve si připravíme kytičky. Vezmeme jednu tyčinku a na jení konec korbačikem upevníme asi 3-4 kolečka salámu, tímto způsobem postupně vyrobíme asi 8 různých salámových růžiček. Vezmeme si menší nožík, kterým prořízneme do bochníku dírky. Do těchto dírek zasouváme tyčinky s květy. Aby se nám při zasouvání tyčinky nelámaly, každou dírku nejprve vypíchneme vařečkou. Z plátkového sýru vykrojíme vykrajovačkou různé tvary, podle toho pro jakou příležitost a komu kytku chystáme. Na párátka si napícháme různé jednohubky ze sýrů, salámů, oliv a zeleniny a zapichujeme je do bochníku. Čím barevnější máme zeleninu a jednotlivé suroviny, tím bude kytka zajímavější. Nakonec položíme kytku na talíř a ozdobíme. Pokud kytku nebudeme během několika hodin servírovat, je lepší si nachystat jednotlivé části dopředu a do bochníku naaranžovat až před předáním. Jinak zapíchnuté tyčinky zvlhnou a jsou velice náchylné k lámání.

Podobné recepty:

Plněné mrkvové taštičky, Kuřecí játra s nivou, Kuřecí s nivou, Špenátová polévka s nivou, Nudle se špenátem a nivou