Jahodové mlsání

Potřebujeme:

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky 1/4 prášku do pečiva
Na krém: 1 litr rozmačkaných jahod, cukr dle chuti, 1/4 l vody, 2 vanilkové pudinky
Na ozdobu: šlehačka

Jak na to:

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do vyššího dobře máslem vymazaného plechu a pečeme v troubě na 150°C do růžová. Rozmačkané jahody dle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaném ve vodě na hustý krém, který ještě horký nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Lze použít i jiné ovoce - meruňky, broskve, maliny, borůvky.

Podobné recepty:

Banánový pohár, Jahodové řezy, Jahodové gofry, Filipovy pochoutky, Jahodové řezy