Gulášek

30.4.2008
Potřebujeme:

maso 1 kg jakékoliv, smetana v krabičce, 2 masoxy, worčestr, sojová omáčka, sladká mletá paprika, sůl, pepř, drcený kmín, 4 stroužky česneku, půlka cibule, olej na základ

Jak na to:

Do hrnce si dáme olej spěníme na něm cibuli, přidáme pokrájené maso na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a worčestr se sojovou omáčkou, pár kapek, asi tak polévková, maso necháme trošku orestovat a potom přidáme tři lžíce mleté sladké papriky, ihned podlijeme vodou aby nám nezhořkla a dáme dvě kostky masoxu, necháme přijít k varu a nalijeme celou smetanu. Nemusíte se bát že se z drcne, v žádném případě vaříme do změknutí masa guláš sám o sobě zhoustne ale pro zahuštění dáváme trošku strouhanky, ta to zahustí dokonale.

Podobné recepty:

Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou, Bramborový gulášek, Kuřecí gulášek, Pikantní gulášek trošku jinak, Gulášek Rumcajzík