Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou

18.8.2008
Potřebujeme:

200 g fazolí červená ledvina, 3 cibule, olej, 1 mrkev, 1 pl drceného kmínu, sůl, Tamari omáčka, půl porku, Maizena, 1 kostka bio bujonu.

Jak na to:

Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu slijeme do jiné nádoby. Do hrnce si dáme olej a nakrájenou cibulku, restujeme dorůžova. Poté přisypeme kmín, najemno nastrouhanou mrkev a sůl. Zalijeme vývarem z fazolí a přidáme kostku bio bujonu. Vaříme ještě tak 15 minut. Nakonec vložíme pár koleček porku a dochutíme Tamari omáčkou. Pokud je gulášek moc řídký, tak můžeme zahustit Maizenou rozpuštěnou ve vodě.Polentu uvaříme dle návodu a před podáváním opékám na suché pánvi nebo v troubě pod grilem.

Podobné recepty:

Čínská směs s klasem a polentou, Fazolový guláš, Fazolový salát, Fazolový salát, Fazolový salát