Zapečené kotlety s olivami

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, 150 g strouhaného parmezánu, 200 ml zakysané smetany, 50 g zelených oliv (nasekané najemno), 2 lžíce másla, máslo na vymazání, sůl, mletý pepř dle chuti

Jak na to:

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s parmezánem. Na pánvi rozehřejeme máslem, vložíme kotlety a po obou stranách opečeme doměkka. Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme na ni opečené kotlety, posypeme sekanými olivami, potřeme smetanou a parmezánem a zapékáme v horké troubě dozlatova.
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.

Podobné recepty:

Zapečené kotlety se zeleninou, Kotlety zapečené se šlehačkou, Zapečené kotlety, Zapečené kotlety s jablky, Kotlety po evropský