Štěpánkovy špenátové těstoviny

Potřebujeme:

250 g těstovin, 1 lžička másla, 1 stroužek česneku, 200 g mraženého špenátu (dá se samozřejmě dělat i z čerstvého), 80 ml smetany ke šlehání, 75 g sýru mascarpone (pokud ho nemáte po ruce, dá se i bez něj, omáčka bude méně hustá a krémovitá), strouhaný parmezán, muškátový oříšek, olivový olej, sůl, pepř

Jak na to:

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi zahřejeme olivový oleji a máslo. Když se máslo roztálo vložíme do pánve špenát a mícháme, dokud se roztaje. Pak přidáme najemno nakrájený česnek a posypeme muškátovým oříškem. Špenát vaříme několik minut.
Osolíme, opepříme, přidáme smetanu a mascarpone, případně i trošku z vody, v níž se vaří těstoviny, promícháme a necháme krátce převařit. Scedíme těstoviny a přimícháme je k omáčke, posypeme parmezánem a vše pořádně promícháme a teplé servírujeme.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Špenátové karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Špenátové těstoviny