Krůtí nudličky na smetaně

14.3.2011
Potřebujeme:

800 g krůtího masa (nakrájeného na nudličky), 5 lžic másla, 2 cibule (nakrájené nadrobno), 200 ml smetany na šlehání, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky), mletý pepř, sůl dle chuti

Jak na to:

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém másle zpěníme na nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, vmícháme rajčatový protlak, žampióny, podlijeme trochou vody a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Maso vložíme zpět a prohřejeme.
Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží.

Podobné recepty:

Krůtí nudličky na paprikové smetaně, Krůtí nudličky s tuňákovou omáčkou, Krůtí maso na smetaně, Chilský krůtí guláš, Krůtí kostky na smetaně