Sladkokyselé přílohové zelí

4.3.2011
Potřebujeme:

1 sklenice sterilovaného zelí, 1 větši cibule, sádlo, cukr, sůl, ocet

Jak na to:

Do hrnce vysypeme zelí i s vodou, přihodíme na kostičky pokrájenou cibulku a přidáme asi 1,5 cm silný proužek sádla. El. sporák si nastavíme na č. 6. Hrnec přikryjeme pokličkou (obsah nemícháme) a necháme tak, dokud se zelí nezačne vařit. Jakmile se zelí začne vařit, stáhneme sporák na č. 3 a obsah promícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Občas se koukneme, jestli na dně je ještě voda. Pokud ano - dusíme ještě dál, pokud ne - hurá je HOTOVO. Odhadovaný čas, za jak dlouho se voda vypaří je asi 20-30 minut.Pak už jen dochutíme. Já dochucuji: 6 hrstí cukru (jakože naberu cukr a zavřu dlaň) a asi 1-2 čajové lžičky soli. Ocet už většinou ani nepoužívám.

Podobné recepty:

Zahuštěná červené zelí, Pražský salát, Dušené bílé zelí se slaninou, Zapečená kapusta, Dušené červené zelí