Dušené bílé zelí se slaninou

30.1.2012
Potřebujeme:

6 osob
2 půllitrové sklenice zavařovačky sladkokyselé zelí, 2 lžíce drceného kmínu, sůl, 100 g slaniny, 1 cibuli, 4 až 6 lžíce hladké mouky, kryst.cukr, ocet na ochucení, podle potřeby tuk

Jak na to:

Obsah obou sklenic vylijeme i s nálevem do vyššího hrnce a přidáváme tolik vody, aby byla zelí zakryta. Přidáme kmín, sůl, přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut.
Na pánvi rozehřejeme malé množství tuku, přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme cibulku a podusíme doměkka. Poprášíme moukou a přibližně minutu mícháme.
Směs přidáme do hrnce se zelím a ještě 5 min povaříme. Dochutíme octem a cukrem.

Podobné recepty:

Dušené pekingské zelí na másle, Dušené červené zelí, Brambory v kysaném zelí, Brambory v zelí, Kroupy se slaninou