Filety zapečené se sýrem

15.1.2011
Potřebujeme:

Filety (prakticky jakákoliv ryba), sůl, citron, koření ( na ryby nebo jen provensálské), různé druhy tvrdých sýrů ( cihla, niva, gouda, mozzarella, jadel ...., prostě dle chuti a zásob), cibule, olej

Jak na to:

Pekáček vymazat trochou oleje, na dno pekáče vyskládat cibuli nakrájenou na kolečka. Ocitronované, osolené a okořeněné ryby, které jsme nechali uležet v chladu (stačí i chvíli) naskládám na cibuli a položím na ně plátky nebo nastrouhám různé druhy sýrů, aby bylo maso úplně zakryto sýrem. Podleji maličko vodou a dám do vyhřáté trouby. Prvních 10 minut peču zakryté a pak cca na 10 minut odkryté. Zatím to chutnalo každému i když zrovna ryby nemusí.

Podobné recepty:

Zapečené filé, Smetanové zapečené file, Římská půlnoc, Zapečené rybí filé, Zapékané rybí filety