Losos v rýži

17.5.2011
Potřebujeme:

150 g rýže, 250 g filet z lososa, 2 lžíce olivového oleje, 200 g brokolice, 200 g květáku, 100 ml zeleninového vývaru z kostky, 100 ml smetany, 1 lžíce petrželky, sůl a pepř

Jak na to:

Uvaříme rýži, scedíme, osolíme a opepříme. Lososa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran. Potom lososa vyjmeme a odložíme na teplé místo. Brokolici a květák očistíme, nakrájíme na růžičky a opékáme ve vypečené šťávě z lososa asi 5 minut. Přilijeme vývar a smetanu, uvedeme k varu a zeleninu dusíme dalších 10 minut. Přidáme kousky lososa a dusíme ještě 5 minut. Promícháme s rýží a sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Grilovaný norský losos, Losos v čočce, Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou