Jitrnice s rýží

Potřebujeme:

vepřová hlava (cca 600 gramů), 250 gramů vepřových jater, 500 gramů vepřových plic, 1 srdce, 2-3 stroužky česneku, pepř, sůl, 100 gramů cibule, 50 gramů sádla, 200 gramů rýže, střívka

Jak na to:

Očištěnou a omytou hlavu, plíce a srdce vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme vepřová játra, kterou vaříme maximálně 20 minut. Vařené maso vyndáme z vývaru do studené vody, propláchneme, hlavu vykostíme a vše na jemno semeleme. Do umletého masa přidáme uvařenou rýži, osmaženou na sádle cibuli, sůl, mletý pepř, utřený česnek, trochu vývaru a vše pečlivě promícháme. Připravenou náplní plníme dobře umyté a z jedné strany uzavřené špejlí střívka. Po naplnění jitrnice zavřeme i druhou stranu. Takto upravené jitrnice vaříme na malém plameni přibližně čtvrt hodiny ve zbylém jitrnicovém vývaru. Uvařené jitrnice opláchneme studenou vodou a částečně vychladlé rozložíme na desku a necháme vychladnout úplně.

Podobné recepty:

Domácí jitrnice, Dvoubarevná rýže, Rýže, Sladké rýžové pokušení, Špenátové karbanátky s rýží