Králík na cibulce

Potřebujeme:

2 stehna a 1 hřbet z králíka, 80 g slaniny (nakrájené kostičky), špetka mletého pepře, 2 bobkové listy, špetka mletého tymiánu, sůl dle chuti, 3 cibule (nakrájené nadrobno), 200 ml piva, 2 krajíce tvrdšího chleba (strouhaného), voda na podlit

Jak na to:

Králičí hřbet a stehna naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Na slanině osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce králíka, přidáme tymián, bobkový list, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem, rozmíchaným v pivu a povaříme. Nakonec dle chuti osolíme.
Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Domácí králík, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík