Hovězí biftek s hořčičnou krustou

Potřebujeme:

4 plátky ze střední části hovězí svíčkové asi 4 cm vysoké, po cca 200-250 g, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý nebo drcený pepř, sůl, 125 g anglické slaniny na kostičky, 2 jarní cibulky, 50 g strouhaného sýra nebo střídka ze 4 silnějších krajíců bílého chleba či pečiva, 4 vrchovaté lžíce nasekaných bylinek (tymián, oregano, rozmarýn apod).

Jak na to:

Plátky ze svíčkové roztlačíme na dlani a vytvarujeme je zpět do původního tvaru a výšky. Maso opepříme, potřeme částí oleje a necháme v chladu odležet asi hodinu. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. V pánvi na lžíci oleje rozškvaříme na drobno pokrájenou anglickou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Stáhneme z ohně a vmícháme strouhanku nebo nastrouhanou střídku chleba, hořčici, usekané bylinky a podle chuti osolíme, případně opepříme. V pánvi rozpálíme zbylý olej a zprudka na něm opečeme ze všech stran odleželé bifteky. Opečené maso přendáme na plech vyložený pečícím papírem, osolme, pokryjeme připravenou hořčičnou směsí a pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na výšce masa a stupni propečenosti, kterého chceme dosáhnout. Maso přendáme na nahřáté talíře a necháme pár minut odpočinout. Podáváme s různě upravenými brambory a čerstvou i tepelně upravenou zeleninou.

Podobné recepty:

Hovězí biftek s hořčičnou krustou, Hovězí bifteky, Tatarský biftek, Biftek na zeleném pepři, Tatarský biftek