Čínské masové kuličky

30.5.2011
Potřebujeme:

250 gramů mletého vepřového masa, 2 menší housky (nebo 1 normální), 1 vejce, 2 lžíce škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody, 1 a 1/2 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce velmi drobně nasekané cibule (ideální je šalotka), 2 nasekané plátky zázvoru, špetka koření pěti vůní, olej

Jak na to:

Z housek odřízneme kůrku, namočíme a vymačkáme vodu. Maso, vejce, škrob, sojovou omáčku, sůl, cibuli, zázvor a koření pěti vůní rozmícháme v misce až nám vznikne jednolitá hmota. Přidáme housku a pečlivě rozmícháme. Olej vlijeme do hrnce nebo friťáku, z mletého masa si vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, smažíme do zlatová a necháme okapat na ubrousku. Podáváme horké s různými omáčkami nebo i jen s kečupem.

Podobné recepty:

Čertové kuličky, Masové kuličky s kysaným zelím, Zelí s masovými kuličkami, Masové kuličky v rajčatové omáčce, Masové kuličky Ferrero