Lassagne

Potřebujeme:

500 - 600g mletého masa, 2 velké konzervy rajčat, nebo 10 čerstvých, balík lassagní, mozzarella nebo naše cihla, šlehačka, 200 ml mléka, 2 lžíce másla, trocha mouky, cibule, sůl, pepř

Jak na to:

Cibulku orestujeme, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Když je maso hotové dáme pokrájená rajčata. Pokud děláme z čerstvých tak je nejdříve zbavíme slupky (já to dělám tak že je dám asi na 1 min. do vařící vody a pak slupku krásně sloupnu) Takto to povaříme asi 30 min. Mezitím si připravím bešamelovou omáčku - z másla a mouky udělám jíšku, zaliji mlékem. Nechám zhoustnout (aby to byla taková hustší omáčka) a přidám šlehačku. S tou už nevařím. Až jsou rajčata s masem hotová začnu skládat do zapékací misky nebo pekáčku. To nejdříve vymažu máslem a vysypu strouhankou. První vrstva je bešamel, na to těstoviny potom maso s rajčaty a opět bešamel a posypu sýrem. Takto opakuji až mám misku nebo pekáč plný. Poslední vrstva ale musí být maso s rajčaty, bešamel a sýr. Peču asi na 160°C 45min.

Podobné recepty:

Žampionové lassagne