Žampionové lassagne

Potřebujeme:

250 g těstovin lassagne, 500 g bílého hlávkového zelí, 1 kg čerstvých žampionů, 300 g strouhaného sýra, bešamel, bílé víno, sůl, pepř, bazalka, olej

Jak na to:

Zelí nakrájíme na nudličky, podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř, víno a dusíme do měkka. Žampiony nakrájíme, podlijeme vínem a restujeme. Scedíme ze šťávy, kterou pustili. Stejně zelí scedíme ze šťávy, kterou pustila. Pak smícháme zelí, žampiony a bešamel, podle potřeby přidáme sůl, bazalku a pepř. Na vymazaný plech uložíme první vrstvu těstovin, na ně dáme náplň, na náplň sýr, opět těstoviny, nádivku sýr. Navrch těstovin natřeme bešamel, nasypeme sýr a dáme zapéct.

Podobné recepty:

Žampionové karbanátky, Žampionové rizoto, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Plněné žampiony pro milovníky nivy, Žampionové kari