Rizoto s husími drůbky

4.4.2011
Potřebujeme:

400 gramů rýže, 1-1,5 kilogramu husích drůbků (křídla, krky, žaludky, srdce, játra), 100 gramů cibule, 100 gramů sterilovaného hrášku bez nálevu, 100 gramů sýra, tuk, pepř, sůl, vývar z drůbků, zelená petrželka

Jak na to:

Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě. Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájená jatýrka, krátce podusíme, přidáme drůbky, pepř, sůl, podle potřeby podlijeme trochou z vývaru a krátce povaříme. Přidáme opláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z drobů, necháme bez promíchání projít varem a pod poklicí nebo lépe v troubě dusíme do měkka. Do hotového rizota vmícháme hrášek. Na talířích sypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Drůbková polévka, Drůbková polévka s knedlíčky