Celer smažený v těstíčku

Potřebujeme:

50 dekagramů celeru (2 kusy), 2 vejce, ? citrónu, 1/8 l mléka, sůl, 5–7 dekagramů hladké mouky, 15 dekagramů oleje ne smažení

Jak na to:

Očištěný celer nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které posolíme, pokapeme citrónem, zakryjeme a necháme půl hodiny nakřehnout. Mezitím rozmícháme v mléce celá vejce, přidáme sůl a po částech mouku, až vznikne hladké zahoustlé těstíčko. Plátky celeru v něm namáčíme a klademe do dobře rozehřátého tuku, aby se zprudka osmažily pěkně do zlata.

Podobné recepty:

Smažený celer, Smažený ananas v těstíčku s medem, Chřest smažený v těstíčku, Smažený pórek v žampiónovou těstíčku s čekankovou omáčkou, Oštiepok plněný šunkou a smažený v bramborovém těstíčku