Amaretti
14.4.2008
4 bílky, 500 g neloupaných mandlí, 50 g hořkých mandlí, 500 g cukru, lžíce skořice, kůra ze dvou velkých chemicky neošetřených citrónů, 8 cl vody, sůl, máslo na vymaštění plechu
Jak na to:Recept je asi na 50 ks
Troubu předehřejeme na 180 C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle nasekáme na velmi jemno a dáme do mísy. Přidáme sníh, cukr, skořici, oloupanou citrónovou kůru, vodu a sůl. Vše důkladně promícháme. Plech na pečení vymastíme. Lžičkou vykrojíme kousek těsta a uhněteme z něj malou kuličku. Kuličky pokládáme na plech tak, aby nebyly příliš blízko u sebe. Plech vložíme do trouby a pečeme asi dvacet minut, ne příliš do hněda. Amaretti musí být křupavé a uvnitř měkké.