Řecká selská pánev

1 kg středně velkých brambor,2 stroužky česneku, 6 pol. lžic oleje,sůl, bílý pepř,1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 žlutou papriku, 10 dkg balkánského sýra, petrželku nebo pažitku na ozdobení
Jak na to:Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Na velké pánvy zahřejeme olej a při mírné teplotě a za občasneho obracení přibližně 20 minut pečeme. Přitom je osolíme a opepříme.Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na prouřky. Přibližně 10 minut před dopečením brambor je k nim přidáme do pánve a pečeme potom dál společně. Rozdrobíme sýr. Petrželku nebo pažitku opereme a nasekáme. Hotové brambory ještě dochutíme a promícháme se sýrem a petrželkou nebo pažitkou.
Podobné recepty:Selská pomazánka, Řecká lilková pánev, Řecká čočková, Řecká dobrota, Řecká zeleninová pánev se sýrem feta