Žampiónové lívance
5 porcí - Hraška 250 g, voda 250 ml, cibule nebo pórek, 1 velká cibule, žampiony 100 g, olej na smažení
Jak na to:Hraška je bezlepkové a bezvaječná těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka. Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Hříbeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky. Podáváme. Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.
Poznámka: Při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka jakoukoli mraženou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Šunkové lívance, Kuřecí lívance, Rychlé lívance