Jablečná povidla podle mojí babičky
15.4.2011
10 l oloupaných jablek, 1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová
Jak na to:Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka. Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo sorbovou. Vařící povidla promícháme a ještě horké plníme do teplých sklenic a dáme pod víčka. Sterilujeme asi 20 minut na 85 stupňů. Pozor musí se stále míchat připalují se ke dnu. .
Podobné recepty:Vanilkové rohlíčky podle mojí babičky, Rumové kuličky od mojí babičky Anýzky, Jahodové gofry, Švestková povidlová omáčka s rumem, Švestkově-povidlová omáčka s rumem